Την Κυριακή 10 Απριλίου οι Echo Basement εμφανίζονται για πρώτη φορά κατά την κυκλοφορία του νέου τους album “Placid” στο release – party των εξαιρετικών “Sediment Bruise” από Θεσσαλονίκη, οι οποίοι γιορτάζουν την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους “A New Disease”. Η βραδιά αναμένεται ζεστή με τις δύο μπάντες να παρουσιάζουν κομμάτια από τις νέες τους δουλειές.

Οι Echo Basement είναι μία indie – post μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2016 και συνθέτει δικά της κομμάτια με αγγλόφωνο στίχο σε indie, psych και post-rock μουσική. To συγκρότημα αποτελείται από τους: Χάρη Ραζάκο (φωνή, φλάουτο), Δημήτρη Τράκα (ηλεκτ. κιθάρα), Χρήστο Κρεμαστά (ηλεκτ. κιθάρα), Γιάννη Τσούτσα (μπάσο) και Άγγελο Γκιόκα (τύμπανα).

Ο ήχος τους στηρίζεται σε ατμοσφαιρικά και ρυθμικά κομμάτια, μελωδικά, αργόσυρτα ορχηστρικά σημεία, αλλά και ξεσπάσματα σε έναν διαρκή πειραματισμό. Οι Echo Basement αποτελούν τη συνέχεια των «Stop Rewind Play», ενώ το 2011 είχαν κυκλοφορήσει ανεξάρτητα το πρώτο τους ομώνυμο ΕΡ.

Οι Sediment Bruise δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, όταν οι: Βαγγέλης Μουδούρης (φωνητικά), Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης (πλήκτρα, φωνητικά), Νίκος Νικολαΐδης (κιθάρα), Παναγιώτης Γιαννούδης (μπάσο), Γιώργος Μούκος (τύμπανα) και Σωτήρης Φωτεινήτσογλου (βιολί), αποφάσισαν να ενώσουν τα ταλέντα και το πάθος τους για την μουσική, σχηματίζοντας μια indie, post-rock μπάντα.

Η μπάντα ονομάστηκε Sediment Bruise από τον Νίκο, κύριο στιχουργό και κιθαρίστα, ο οποίος την εποχή εκείνη είχε εμμονή με την σουρεαλιστική ποίηση. Μεταφορικά, Sediment Bruise σημαίνει «τα απομεινάρια ενός τραγικού γεγονότος στην ψυχή του ανθρώπου».
Ο ήχος της μπάντας επηρεάζονται έντονα από τις αγαπημένες μπάντες των μουσικών που την αποτελούν και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών. Μερικές από τις επιρροές τους είναι οι Radiohead, Deus, Massive Attack, Sigur Ros, Royksopp, Tool και Arcade Fire.
Το ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 2007, από την Plus Records / Universal, αποσπώντας θετικές κριτικές. Οι Sediment Bruise έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε γνωστά venues τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, στο βιογραφικό τους έχουν καταγράψει αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις σε δίκτυα εθνικής εμβέλειας.
Το δεύτερο studio άλμπουμ τους, σε παραγωγή του γνωστού Βρετανού μουσικού παραγωγού Clive Martin (έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με Puressence, Raining Pleasure, Les Negreses Vertes, Gipsy Kings κ.α.) με τίτλο “A new disease” κυκλοφορεί σε CD και βινύλιο από την Music Kitchen.

Share

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>