Με το delorean της Popaganda…

Το Sonica Trip της Popaganda μας χάρισε ένα Delorean και μεις προσπαθήσαμε να ταξιδέψουμε μουσικώς!

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ!

 

Την τελευταία φορά που οι γείτονες έκαναν παρατήρηση στους Echo basement «ακούγαν την αγάπη»

Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του six d.o.g.s μιλάνε στην Popaganda για τη μουσική που τους έφερε ως εδώ.
Φωτογραφίες: Φώτης Στέπας
Echo Basement2

Δημιουργήθηκαν πριν από οχτώ χρόνια ως Stop Rewind Play, κυκλοφόρησαν ένα ομώνυμο EP το 2011, και το full-length ντεμπούτο τους ως Echo Basement, που μπλέκει τις αργόσυρτες post κιθάρες με τη psych δυναμική, «χτύπησε τα ράφια των δισκοπωλείων» το 2016. Πριν ανέβουν στη σκηνή του six d.o.g.s. μαζί με τους Holy Limbo, ο Χρήστος Κρεμαστάς, κιθαρίστας της μπάντας, μιλάει στην Popaganda πιάνοντας το νήμα από τους TXC και φτάνοντας μέχρι τον Johnny Cash.

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Μια κασέτα με το In Utero των Nirvana, το 1997 με λεφτά του μπαμπά, μετά από τρελό παρακάλι!

Ποιος είναι ο τελευταίος; Του Μπάμπη Παπαδόπουλου «Μέσα τον Πόνο είν’ η Χαρά, μες την Χαρά είν’ ο Πόνος».

 

Ποιοι είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Έχω από New Kids On The Block το Hangin’ Tough (εντάξει, της αδερφής μου ήταν!) από TXC το Πόλις Εάλω και κάπου είδα ένα βινύλιο Eric Clapton. Δεν έχω και θα έπρεπε –αλλά δεν κάνω και κάτι γι’ αυτό- από Sonic Youth το Evol, από Χατζηδάκη… Τίποτα και από Pink Floyd το Dark Side Of The Moon.

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Το Stupid Dream από Porcupine Tree. Δισκάρα! Ελπίζω να μη μας διαβάζει τώρα!

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Δύσκολο! Μάλλον Arcade Fire στο Nos Alive’16 στη Λισαβώνα!

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά);
Sex: Mogwai – “Glasgow Mega Snake”.
Drugs: Ξύλινα Σπαθιά – «Ένα Παράξενο Τραγούδι».
Rock N’ Roll: King Krule – “A Lizard State”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Xatzi and the Dragons. Η ρόμπα του δράκου… Ό,τι καλύτερο για να επανέλθει η μνήμη μετά από χανγκόβερ ή…για να χαθεί εντελώς!

Echo Basement3

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Μαλακία! Δε θα μας δίνει σημασία στη σκηνή κανείς.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Ε, David Bowie! Παντός καιρού!

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Mάλλον κανονικές ζωές ζούμε! Αλλά μουσική θα μετανιώναμε μόνο αν δεν παίζαμε!

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Ξενέρωτο, αλλά Interpol το “C’Mere”. Μετά, μπορεί να έφτιαχνα ένα mixtape. Ξέρεις, το mixtape της ντροπής!

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Παρατήρηση δε θυμάμαι καμία, αλλά την τελευταία φορά που ήρθε αστυνομία σε πάρτυ σπίτι, νομίζω εκείνη την ώρα έπαιζε Τρύπες «Ακούω Την Αγάπη» και από πίσω ακουγόταν σαν να ήμασταν σε γήπεδο!

 

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Ε, εκεί που διάβαζα τις πιθανές απαντήσεις, λέω «εντάξει ας μην έχει Cobain μέσα, γιατί δε θα μπορέσω να απαντήσω κάτι άλλο». Το παιδικό μου δωμάτιο στο πατρικό έχει ακόμη δεκάδες αφίσες και αυτοκόλλητα Nirvana. Ακόμα και φώτο της Frances Bean!  Αν δεν είχα στουκάρει στο πρώτο δέντρο με το Delorean, εναλλακτικά θα διάλεγα το ’73 Νέα Υόρκη με τους New York Dolls, γιατί ήταν παρτάρα… απλά δεν ξέρω αν θα επιβίωνα!

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Ποιος θέλει να ακούσει live σε μια κηδεία;

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Κολλητή παρέα ελπίζω όχι, γιατί θέλω να απέχω για κάμποσο ακόμα από τον ουρανό. Αλλά, θα έπινα μερικές μπύρες ακούγοντας μια κουβέντα με το παρεάκι των Ray Charles – Johnny Cash.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Αρχικά απάντησα, ότι αν υπήρχε θεός θα ήταν σίγουρα υπαρχηγός του Morrison. Μετά είδα ότι έγραφε Morrissey!

 

Share

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>